maanantai 8. huhtikuuta 2013

Patalappukirja


Tulipa hiljattain hankittua patalappukirja. Tämä kirja, Patalappuja á la Carte, sisältää virkattuja patalappumalleja.  Taito uusimaa Ry on kerännyt mallit tätä kirjaa varten. Se on yhdistys, joka kehittää suomalaista käsityöperinnettä ja yrittäjyyttä.

Kirjassa on hauskoja malleja. On helppoja ja vähän vaikeampia. Aloitin lapusta, joka oli vaikeimmalle tasolle asetettu. Jouduin hieromaan aivonystyröitäni päästäkseni alkuun. Allaolevassa kuvassa ei kuitenkaan ole se malli vaan muu esimerkki kirjan sisällöstä.

Pidän usein simppelistä  ja vierastan liikaa koristeellisuutta. Monet patalaput olivat aika koristeellisia. Välissä oli kuitenkin myös selkeistä linjoista pitävälle malleja. Ja monista lapuista tulee aivan erilaisia värejä muutamalla. 


Kirjassa on ohjeiden lisäksi muutaman sivun mittainen tietoisku patalapuista. Siinä kerrotaan muunmuassa,  että patalappujen kulta-aika oli 1950-luvulla. 

2 kommenttia:

  1. Silmäilin kirjaa viime kesänä kirjakaupassa. Kiinnitti heti huomion. Omaperäinen ja hauska aihe! Nyt kun aloitat, voit tehtailla aika monta joululahjoiksi! : )

    VastaaPoista
  2. Jokusen olenkin jo tehnyt, mutten sentään vielä joululahjoiksi ;)

    VastaaPoista