tiistai 7. helmikuuta 2012

Iloa ja intoa täynnä !Tästä tämä blogi alkaa. Tarkoituksena on kirjoittaa pääsääntöisesti käsitöistä aina silloin kun se tuntuu mukavalta. Todennäköisesti tulen kuitenkin kirjoittamaan myös muusta tekemisestä. Tekeminen määritellään tässä yhteydessä avarasti kaikeksi mukavaksi askarteluksi ja puuhailuksi.

Olen harrastanut käsitöitä pikkutytöstä lähtien. Kaikki lähti mummon lempeästä ja pitkämielisestä suhtautumisesta pienen tytön toisinaan epärealistisiinkin toiveisiin seuraavasta käsityöprojektista. Mummolassa olen neulonut enimmäiset reikäiset lapaset ja ommellut mummon Husqvarnalla sormeen. Mummo on opettanut ristipistoja ja virkkaamista.

Mummon opissa itseluottamusta saatuani harrastin pitkään käsitöitä ihanan ystäväni kanssa keltaisen puutalon yläkerrassa. Peruskoulun ylä asteella sain käsityö-oppiaineen stipendin, jota pidän rakkaana saavutuksenani. Lukiolaisena kävin työväenopistossa ompelemassa vanhojentansseihin leningin.

Myöhemminkin olen opiskellut työväenopistossa. Olen kutonut mattoa, poppanaa, keittiöpyyhkeitä. Olen osallistunut keskiaikaisten tekstiilien valmistusta valottavalle kurssille ja myös tekstiilien värjäämistä opettaville kursseille. Myös ompelukursseista on ollut itselle iloa.

Olenpa haaveillut käsityönopettajan työstäkin kymmenen vuotta sitten. Haave kaatui tuolloin siihen etten ollut pääsykoetyössä riittävän innovatiivinen. (No, ei kai sitä ole innovatiivinen kun kuvittelee, että kyse on tekniikasta. Vaan kyse olikin omaperäisyydestä.)

Tässä blogissa kirjoitan työnalla olevista tekeleistäni ja jo valmiiksi saaduista tuotoksista. Jos eteeni tulee jotakin kiinnostavaa käsityörintamalta, saatan siitäkin mainita. Jos joku löytää tämän blogin, mielelläni keskustelen myös käsitöihin liittyvistä asioista ja tietenkin hauskoja vinkkejä uusista opeista otetaan vastaan.

Tässä siis pähkinänkuoressa käsityöhistoriani ja se vähä tieto tulevasta blogista, joka tässä vaiheessa voidaan antaa.  Jatkoa seuraa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti