keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Valmista vihdoinkin!Tässä viimeinkin isoäidinneliöt valmiina työnä. Niistä syntyi hieno mökkipeitto. Tämä ympärillään istuu mielellään mökin terassilla tai rantakivellä kesäiltana.

Tuo Kukkaketo-lanka on tosi kesäisen väristä. Siitä saa pienellä vaivalla kivannäköistä aikaiseksi. Hirvittää ajatellakin, miten paljon työtä siinä olisi ollut, jos kaikki värit olisi pitänyt virkata erillisistä langoista.


Jälkikäteen ajatellen työssä oli aika kova homma. Virkkaaminen oli viihdyttävää, mutta langanpäitä oli pääteltäväksi tuhottomasti. Työssä on 192 pientä ruutua ja neljästä pikkuruudusta muodostuvia neljän ruutuja 48. Kun jokaisessa pienessä ruudussa oli neljä pääteltävää lankaa tuli siitä yhteensä 768 langanpäätä. Lisäksi kun vielä yhdistin pienistä ruuduista neljän ruutuja, syntyi lisää langapäitä pääteltäviksi. Ja edelleen neljän ruutuja yhteen virkatessa syntyi vielä lisää pääteltävää. Voin todeta, että tämä oli minulle kärsivällisyysharjoitus, josta yllätyksekseni selvisin. Tämä olisi nopeasti ajateltuna voinut hyvinkin olla potentiaalinen kesken jäävä työ.3 kommenttia:

  1. Todella ihana peitto! Pitääkin itse ja kokeilla liukuvärjättyä lankaa.

    Oikein hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Olen itsekin lopputulokseen tyytyväinen, vaikka kärsivällisyyttä koeteltiinkin päättelyhommissa.

    VastaaPoista