perjantai 22. helmikuuta 2013

Imelä kakku


Ystävänpäivänä leivoin pienille sokerihiiriystävilleni kakun. Koska kyseessä oli arki-ilta, kakuksi valikoitui maailman helppotekoisin kakku, ja sen päälle maailman helppotekoisin kuorrute.

Kakkupohja on tällainen:
1 kahvikupillinen öljyä tai voisulaa
3 kahvikupillista kermaviiliä
3 kahvikupillista sokeria
5 kahvikupillista vehnäjauhoja
1 luomusitruunan kuori raastettuna
1 luomusitruunan mehu
1 tl ruokasoodaa
Sekoita ruokasooda jauhoihin ja sekoita sitten kaikki aineet keskenään.
Paista 200c.

Päällinen:
mansikanmakuista tomusokeria
vettä
sitruunamehua
hopeanvärisiä syötäviä koristekuulia

Tämä ei ole hienostelukakku. Kakku on parempaa seuraavana päivänä ja ilman päällistä. Päällinen on sokerihiirien mielestä ihanaa ja muista feikkiä. Kakun ulkonäkö on yhtä äklöimelä kuin kuorrutteen maku.

2 kommenttia:

  1. Tuliko siitä tosiaan noin komean värinen ilman erillistä väriainetta? Ja korkeakin, vaikka aineet vaan sekoitetaan keskenään!

    VastaaPoista
  2. Todellakin! Tosi helppoa! Ja imelää.

    VastaaPoista