maanantai 28. toukokuuta 2012

Uutta luettavaa


Blogeja lukiessani törmäsin itselleni uuteen suomalaiseen ompelulehteen Ottobreen. Se on verkkosivujensa mukaan Suomessa suunniteltu lehti.

Pienen googlailun jälkeen päätin tilata näytekappaleet. Lehdet saapuivat nopeasti muutama päivä tilauksen jälkeen. Tilasin yhden lastenvaatelehden ja yhden naistenvaatelehden. Lehden ulkoasu on mielestäni laadukas ja sisältö selkeää. Mallit ovat linjaltaan mukavan yksinkertaisia. Ne vaikuttavat myös toteuttamiskelpoisilta. Mielestäni lasten versio oli naisten lehteä laajempi. Naisten lehteen olisinkin kaivannut lisää malleja.

Katsotaan, milloin aikaa liikenee ompelemiseen. Tekisi mieli ommella itselle kesämekko. Myös eräille pienille ihmisille tekisi mieleni ommella. Kunhan pääseen ompelupuuhiin, täytyy sitten kertoa kokemuksia kaavoista ja ohjeista.

Sitten asiaosion jälkeen kesän ihanuutta. Sää on ollut aivan upea viimepäivinä. Radiossa sanottiin tänä aamuna, että ollaan päästy melkein hellelukemiin. Jos kahden viimepäivän sää ei ole ollut hellettä, niin mikä sitten on? On ollut niin kuuma, että skandinaavilla on kyllä ollut riski polttaa itsensä, vaikka en ole aurinkoa ottanutkaan. Hihaton paita ja farkkuhame ovat riittäneet vaatetukseksi.

Viikko sitten maanantaina oli myös helle. Silloin päätin hemmotella itseäni loikoilemalla pihalla. Kolistelin itselleni lasillisen kylmää kokista jäillä, etsin aurinkolasit talven jäljiltä ja menin terassille huoltamaan varpaat sandaalikuntoon. Varpaista tuli hienot, mutta ei ulkona voinut kauan olla kuumuuden vuoksi. Rentouttavaa ja ihanaa oli silti!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti