sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Viljelylava


Ihanaa, kun kevät on tullut! Tästä päivästä ja eilisestä voisi melkein sanoa, että kesä on tullut. Niin lämmintä ja aurinkoista täällä on ollut. Ihanaa!

Reilu kuukausi sitten sain puhelinsoiton tämän blogin kirjoittajalta. Hän vinkkasi, että paikallinen posti lopetetaan ja sen pihalla on jätelavalla viljelykehys. Silpaisin paikalle autolla ja vein kehyksen kotiin. Se on odottanut autotallissa lämpimämpiä säitä ja inspiraatiota.

Äitini tilasi pihalleen aimo kasan multaa, joten nyt oli erinomainen aika täyttää lava. Kävin lapioimassa multaa jätesäkkeihin ja kuljetin ne autolla kotiin. Aloitin projektin pesemällä kehyksen. Ajattelin myös petsata sen, mutta sitten tulin ajatelleeksi että en ehkä halua syödä salaatiksi muuntautunutta petsiä. Jätin tuon vaiheen siis väliin.


Sitten leikkasin palan puutarhakangasta laatikon pohjalle. Tämä oli tarpeellista, sillä lava on nurmikolla. En halua että voikukat alkavat kasvaa laatikkoon. Sitten  kasasin multaa laatikon pohjalle ja kastelin mullan. Viimeiseksi istutin siemenet: tilliä, salaattia ja meiramia. Toivottavasti ne kasvat hyvin!

Tein tätä projektia jääkiekon katsomisen lomassa. Suomi ja Venäjä ottivat mittaa toisistaan. Täytyy sanoa, että reilu kymmenen vuotta sitten en olisi voinut olla jääkiekosta vähemmän kiinnostunut. Miehen innostuksen kautta olen kuitenkin kasvanut katsomaan pelejä. Nykyisin minusta löytyy jo sen verran jääkiekkopenkkiurheilijaa, että saatan jopa huudahdella jännittävissä pelitilanteissa. Onkohan se sellainen piirre minussa, josta pidän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti