sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Valmiit tabletit


Tällainen idea minulla sitten oli. Ja se oli yksinkertainen. Virkkasin numero viiden koukulla tabletteja ruokapöytään. Tein kiinteitä silmukoita siten, että pistin koukun läpi edellisen kerroksen silmukan etureunasta. Siten syntyi tuo kuvassa näkyvä raita. Työssä on  63 silmukkaa kerroksella. Tablettien reunat siistin virkkaamalla työn ympäri kierroksen ketjusilmukoita. Lankaa oli tosi nopea virkata, ja varsin pienellä vaivalla tein näitä kuusi kappaletta ruokapöydän koristeeksi.


Juhannuspäivän kunniaksi söimme pihalla. Sää oli lämmin, mutta tumma pilvi roikkui yllämme jo ruokailun alussa. Kesken aterioinnin olikin siirryttävä sateen alta sisälle. Nyt, puoli tuntia ruokailun jälkeen, sataa jo kaatamalla. Mitenköhän iltpäiväkävelylle käy?
Ateriaksi oli savusiikasalaattia.

Se oli tehty omasta päästä:
2    ruukkua jäävuorisalaattia
1/3 kurkku
1/2 leipäjuusto
1kg uusia perunoita
1/2 kg savusiikaa

Salaattikastike:
majoneesia
sinappia
3 valkosipulinkynttä
loraus valkoviinietikkaa
1 dl omenamehua
rouhittua mustapippuria
suolaa
pieni loraus öljyä

Salaatin kruunaa aina salaattikastike, koska salaatti harvoin itsessään maistuu riittävästi miltään. Kastikeen ei tarvitse olla epäterveellistä eikä sitä tarvitse laittaa annokseen paljon. Mutta salaatti ilman minkäänlaista kastiketta ei pääsääntöisesti ole hyvää. Se on silloin vain terveellistä. Mielestäni ei ole mitään järkeä syödä vain terveellisesti. Ruoan pitää myös maistua hyvältä.


2 kommenttia:

  1. Tosi kivat tabletit! Yleensä kaikkein yksinkertaisimmat ideat on parhaita

    VastaaPoista
  2. Kiitos!

    Yksinkertaisia ideoita on myös hauska toteuttaa. On mukavaa toisinaan tehdä sellaistakin, missä ei tarvitse niin kovasti keskittyä ja pysyä tarkkana.

    VastaaPoista