keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Mökkimatkalla


Mökkimatkalla pitää olla jotakin tekemistä. Tällä kertaa tekeminen oli kesäneule. Aloitin Moda-lehden ohjeella neuletakin. Lankani on ohjeesta poiketen Novitan Tennessee-lanka ja puikot työssä ovat 4 sijaan kokoa 3,5. Malli on yksinkertainen, vain helmineuletta ja sileää neuletta. Sopii minulle. 

Tuossa langassa on kaunis kiilto. Se on myös ihan mukavan tuntuista neuloa. Pienenä miinuksena kuitenkin mainittakoon, että lanka irtoaa kierteistään helposti, ja silloin saattaa ottaa puikolle vain osan säikeistä. Täytyy olla tarkkana, ettei niin käy, sillä virhe näkyy työssä hyvin.

Ilmeisesti käsialastani, puikoista ja langan muutoksesta johtuen oli ensin vaikeaa löytää ohjeesta oikea koko. Neuloin jopa puolikkaan takakappaleen ennenkuin suostuin myöntämään itselleni, että neulomani koko ei mene päälleni vaikka vetäisin vatsaa sisään koko päivän. Purin siis sen ja nöyränä aloitin työn alusta. 

Näihin kuviin ovat päässeet myös kasvimaani ruohosipulit. Kukinnot ovat hienoja! Kasvista saa aromikkaan mausteen lisäksi siis kukkia maljakkoon. Ihanaa, kun on kesä!
1 kommentti: