sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Eräs aurinkoinen päivä Korkeasaaressa


Eräänä täydellisen kesäisenä päivänä matkustin Korkeasaareen. Matka taittui ihanasti vesibussilla Hakaniemenrannasta. Sää oli mitä täydellisin merelle lähtemiseen. Aurinko paistoi lämpimästi ja tuuli oli pehmeä. Aurinko otti laineisiin ja sai ne kimmeltämään.

Liput eläintarhaan saatiin jo vesibussissa. Matka taittui kymmenessä minuutissa. Lauttarannassa oli liikennemerkkejä, joissa varoitettiin "Varo joutsenia" ja "Väistä hanhia". Hanhia näimmekin reissulla paljon. Poikaset olivat liikuttavia.
Päivä oli tosi kuuma, joten suuri osa elämistä oli kuumutta paossa sisällä, tai jossakin muualla mistä emme niitä nähneet. Näimme kuitenkin wallabeja, karhun, saukon, riikinkukon, käärmeitä, mangusteja, torakoita, kilpikonnia, kameleita, kauriita, jotakin härän tyyppisiä eläimiä ja tiikerin. Näimme varmaan muutakin, mutta muisti ei anna myöden enempään.Joistakin eläimistä näki, etteivät ne pitäneet katselijoista. Tämä karhu kuitenkin vaikutti siltä kuin se olisi sanonut :"Katsokaa nyt sitten kunnolla, kun kerran tulitte katsomaan". Se makasi selällään maassa ja ei näyttänyt vähääkään stressaantuneelta maallikon mielestä.Tämä tyyppi kuvattiin akvaarion lasin läpi. Metka otus. Ihankuin jostakin tieteiselokuvasta. 
Aika sympaattisen näköinen.


Alla on kuvia Korkeasaaren upeasta kukkaloistosta. Kasvit olivat siellä suuria ja komeassa kukassa. Esimerkiksi päivänkakkarapientareet olivat mykistäviä. En varmaankaan ole missään nähnyt niitä yhtä paljon. Ja unikot, ne ovat aina upeita. Korkeasaren unikoissa oli upea puna. Lapsena näin unikoita Unkarissa, ja siitä lähtien pidin niitä maailman kauneimpina kukkina.


Kukkaloiston salaisuus on varmaankin Korkeasaaren komposti. Ehkä sieltä saadaan erityisen ravitsevaa multaa kasveille, kun eläinlajeja on niin paljon. Tai sitten jokin ihan muu.


Korkeasaaressa oli juuri järjestetty Art meets sand-tapahtuma, jossa kuusi maailman huippuhiekkaveistäjää oli luonut hiekasta taidetta. Veistokset olivat vielä täydessä loistossaan. 
2 kommenttia:

  1. Oi, tuli itsellekin hirveä hinku päästä Korkeasaareen!

    VastaaPoista
  2. Korkeasaaressa oli tosi hauskaa. Eläimet ovat niin veikeitä.

    Toisaalta joskus mietin, miten häkeissä oleviin eläimiin pitäisi suhtautua. Elämä häkissä ei ole eläimelle kovinkaan hauskaa. Toisaalta eläintarhat osallistuvat myös eläinlajien säilyttämiseen.

    VastaaPoista