maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pääsiäisen kahvipöytään


Leivoin jälkiruoaksi rahkakakun. Tuli raikas lopputulos. Resepti on oma viritelmä.
Se on tällainen:

Kakku:
75 g voita
150 g digestive-keksejä murskattuina
200 g valkosuklaa-limerahkaa
200 g maustamatonta jougurttia
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 limen raastettu kuori
1 limen mehu (n. 1/2 dl)
4 liivatelehteä

Kiille:
1 prk säilykemandariineja (mandariinia 175g, kaada neste pois)
1 säilykepersikan puolikas
4 liivatelehteä

Tee näin:

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinen ympyrä. Laita se vuoan pohjalle. Laita kakkuosan liivatelehdet veteen pehmenemään.

Murskaa keksit pohjaa varten (tein sen kaulimella leivinpaperin välissä, koska en omista monitoimikonetta). Sen jälkeen sulata voi ja sekoita se muruihin. Painele pohja tiiviisti vuoan pohjalle.



Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokeri, vaniljasokeri, limen kuoriraaste, jogurtti sekä rahka, ja sekoita tasaiseksi. Vältä kuitenkin turhaa sekoittamista. Kuumenna (esim. mukissa mikrossa) limen mehu kuumaksi, purista liivatteista irtoava vesi pois, ja sekoita ne mehuun. Mehun täytyy olla riittävän kuumaa, jotta liukeneminen onnistuu. Sekoita liivate-mehu-seos rahka-jogurtti-seokseen ohuena nauhana. Lapioi tuotos vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä pari tuntia.



Laita liivatelehdet pehmenemään veteen. Tämän jälkeen muussaa esimerkiksi sauvasekoittimella mandariinit ja persikan puolikas tasaiseksi hilloksi. Tulos on aika löysä. Kuumenna pieni määrä seosta ja sekoita siihen liivatelehdet, joista olet puristanut pois veden. Sekoita tämä seos loppuun hilloon. Lusikoi tasaisesti kakun päälle. Laita kylmään hyytymään pariksi tunniksi. Kun irrotat kakun vuoasta, irrota ensimmäiseksi kakun reunat vuoan reunoista esimerkiksi veitsellä. Näin kakku ei jää kiinni reunoistaan ja säilyy kauniina.

Koristele puhdasvarpaisilla pääsiäistivuilla!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti