perjantai 4. tammikuuta 2013

Säärystimet tuiskuun


Tällaiset säärystimet neuloin marraskuussa juuri parahiksi ennen ensimmäisiä lumituiskuja. Nämä on neulottu Novitan 7 veljestä Nostalgiasta puikoilla 4. Värin pitäisi olla mustaa, valkoista ja harmaata. Kuvien väri kyllä taittaa vihreään selvästi. Ja luonnossakin.Työn aluksi mittasin pohkeenympärykseni ja neuloin mallitilkun, jonka mukaan laskin silmukkamäärän. Muuten ihan hyvä idea, mutta kun pohje on paksu, niin tämä kannattaisi huomioida säärystimen alkuosassa ja loppuosassa silmukoita lisäämällä ja pohkeen paksuimman kohdan jälkeen vähentämällä. Koska en ymmärtänyt tätä tehdä, säärystimet ovat aavistuksen löysät nilkasta ja polven alta.

Bampupuikoilla oli muuten  tosi mukavaa neuloa. Ne ovat niin kevyet ja pysyvät työssä hyvin.
3 kommenttia:

  1. Onpas kauniit ja ihana tuo lanka...heti alko päässä raksuttaan, että tuostahan voisi tehdä itsekin vaikka mitä :D Bambupuikkoja monet kehuvat. Pitääpä laittaa nekin testiin :)

    VastaaPoista
  2. Bambupuikot on parhaat. Itse en osaa enää laisinkaan muita käyttää. Ohuet puikot tosin tuppaavat minulla katketa tovin käytön jälkeen. Miten teit muuten tuon kuvion? Onko tuossa palmikkoa vieriviereen?

    VastaaPoista
  3. Kuvio muostuu kahdesta nurjasta silmukasta ja palmikosta. Palmikko on tehty kymmenellä silmukalla. Se ei sellainen ole palmikko, joka hiuksiin letitetään, vaan näyttä siltä kuin kahta pasmaa olisi kieritetty toistensa ympäri. Saikohan tuosta kuvailusta mitään selvää ;).

    VastaaPoista