perjantai 10. helmikuuta 2012

Uusi matto


Olin jo pidemmän aikaa etsinyt keittiöön uutta mattoa. Sellaista ei kuitenkaan näyttänyt löytyvän kaupoista. Siksi viimein päätin tehdä sen itse. Alkuperäinen idea oli virkata matto mustasta puuvillamatonkuteesta. Lähdinkin etsimään sitä Oulunkylästä Lankamaailmasta.

En ole koskaan aiemmin käynyt tuossa myymälässä. Se oli inspiroiva paikka! Heti ensiaskelmalla tuli sellainen olo, että tulen ehkä tehneeksi heräteostoksia. Matonkuteet löytyivät upeiden lankojen joukosta. Harmikseni ne eivät kuitenkaan olleet riittävän mustia, joten jäivät ostamatta. 

Kuinka sattuikaan: oli ale. Ale-korista löysin ihanaa Norjalaista villalankaa. Se oli niin pehmeää, että pakotti keksimään itselleen käyttökohteen. Niinpä huomasin käveleväni kaupasta mukanani kaksi kiloa lankaa, jota en tullut ostamaan.Matto on virkattu kaksinkertaisella langalla nro 8 koukulla. Työhön kului lähes kaikki lanka, yhteensä 1950 g. Viimeinen kerä jäi muihin projekteihin. Matto on virkattu kiinteillä silmukoilla spiraalina siten, että koukku on laitettu läpi vain silmukan taaemmasta reunasta. Näin mattoon on muodostunut kohokuvio. Maton ulkoreunassa on rapuvirkkausta, jonka ohje löytyy mm. kirjasta Joka kodin käsityökirja (Maija Nieminen WSOY 1993).Matto näyttää kuvassa hieman kierolta, mutta lattialla on suorannäköinen. Matto löysi paikkansa makuuhuoneesta. Se on jalan alla ylellisen pehmeä ja lämmin.3 kommenttia:

 1. Ihana matto. Itse haaveilen huovutetuista palloista tehdystä matosta mutta se taitaa viedä ainakin vuoden ennen kuin niitä palloja on tarpeeksi.
  Muutenkin todella lupaava blogi

  VastaaPoista
 2. Hei Eimie,
  kiitos mukavasta kommentista. Nuo mainitsemasi huovutetut matot ovat tosi hauska idea. Jos kärsivällisyys ei mattoon asti riitä (minulla tuskin riittäisi) voisi tehdä vaikka pannunalusen. Näin jossakin sellaisen, ja se jäi muhimaan mieleni perukoille.

  VastaaPoista
 3. Onpa kivan näköinen matto! Eipä ole tullut mieleen virkata mattoa villalangasta, olen kai vaan niin vinksahtanut tuohon puuvillatrikooseen... hyvä idea!

  Hei muutes, tuon robotti vahvistuksen saa pois päältä, helpottaa huomattavasti kommentointia :)

  VastaaPoista