keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Helmitöitä
Tammikuussa osallistuin yhden illan mittaiselle helmityökurssille. Kurssin ohjaaja tuli Savitasku-nimisestä yrityksestä. Hän toi mukanaan työvälineet ja materiaalit. Kurssilaiset saivat nauttia korujen suunnittelusta, kauniiden helmien valinnasta ja helmien pujottamisesta. Maallikoiden tarvitsi paneutua vain mukavimpiin asioihin. Ohjaaja teki kaikki vaikeimmat osuudet. Hän kiinnitti korvakoruihin koukut ja helminauhoihin lukot.

Yllänäkyvä kaulakoruni muodostuu aivan pienistä hopeisista helmistä sekä mustista pyöreistä helmistä ja pitkulaisista punaisista lasihelmistä. Korvakorujen koukut ovat hopeaa. Helminauhan lukosta en materiaalia ymmärtänyt kysyä. Kurssilla tein myös kierteisen rannekorun, joka näkyy ensimmäisessä postauksessa. Kurssilla syntyi pienellä vaivalla kauniita ja käyttökelpoisia koruja. Myös kustannukset jäivät varsin pieniksi.

Otin kuvat pihalla keskipäivällä. Kirpeässä pakkassäässä ja vaaleassa valossa korut näyttävät aika kivoilta.

Käsitöitä tehdessäni pyrin aina siihen, että lopputulokset olisivat käytettäviä muustakin syystä kuin siksi, että olen nähnyt vaivaa niitä tehdessä. Käytettävyys sisältää mielestäni sekä käyttömukavuuden että tyylin. Haluan pääsääntöisesti, että käsityöt ovat tyyliltään ajanhengen mukaisia ja käytettäessä niitä ei tarvitse varjella. Harvoin teen mitään vain koristeeksi tai puhtaasti silkasta tekemisen ilosta.  Nämä kaulakorut ovat mielestäni esineitä, jotka kestävät käyttöä ja ovat tätä aikaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti