lauantai 3. maaliskuuta 2012

Kädentaitomessuilla


Tänään kävin Helsingin Katajanokalla kädentaitomessuilla. Paikalla oli kiinnostuineita ruuhkaksi asti. Näytteilleasettajissa oli sekä valmiiden tuotteiden esittelijöitä, että tarvikeliikkeitä. Oli myös hauskaa huomata, että erilaisia käsityötekniikoita esiteltiin. Omituisinta, mihin messuilla törmäsin, oli kalannahalla koristellut taskumatit, käyntikorttikotelot ja rahapussit. Ja se nahka, se se vasta tuntui kädessä oudolta! Ylläolevassa kuvassa on nauhoja, joista tuli jotenkin lapsuus mieleen, vaikka en osakkaan määritellä tarkemmin miksi. Tuo vaaleansininen veti erityisesti puoleensa. Eivätkö olekin söpöjä.


Messuilla törmäsin Silmukeramiikka-nimiseen keramiikka-yritykseen. Sen esittelypisteessä oli esillä monelaista keramiikkaa, esimerkiksi kuppeja, nappeja ja taide-esineitä. Ihastuin kettunaamioihin ja nappeihin. Kaksi kettunaamioita muuttikin meille heti. Yrityksellä on nettisivut, joiden kautta töihin voi tutustua tarkemmin. Alemmissa pikku kuvissa näkyy muuten ero, joka syntyy kun kuvaan salamalla tai ilman. Punaisempi kuva on otettu salamalla. Mielestäni sinisempi kuva on totuudenmukaisempi.Eräässä kojussa oli myynnissä hauskannäköisiä muffinssisaippuoita. Ne olivat aidon näköisiä, tosi herkullisia. Ystäväni päättikin ostaa sellaisen. Ostosta ei kuitenkaan voinut maksaa kortilla, eikä meillä ollut kolikoita. Tilanne oli surullinen. Kaikeksi yllätykseksi esittelijä ratkaisi tilanteen sanomalla, että ystäväni saa kynttilän lahjaksi! Tarjosimme vielä meillä olevia kolikon killejä, mutta hän ei halunnut niistä keskusteltavan. Niin lähdimme messuilta ihanan kynttilän kanssa. Näitä saippuoita valmistaa siis The Soap Boutique Lahdesta.


Laitoin erittäin iloisena merkille, että messuilla oli paikalla myös kierrätyskeskus. Sen pisteessä oli myynnissä luonnollisesti kierrätettyä tavaraa. Esillä olevat asiat oli mukavasti valittu messujen aiheeseen sopiviksi. Koreissa oli erilaisia pieniä löytöjä kuten vyönsolkia, tapetteja, postikortteja, kristalleja, pääsiäisaskartelupaketteja, kankaita ja matonkuteita. Piste oli toteutettu huolellisesti, eikä se vaikuttanut ollenkaan kierrätyssekamelskalta. Hinnat olivat myös kierrätyskeskusmaiset. Löysin muutaman vanhan postikortin. Tapetitkin olivat kivoja, mutta nyt ei heti syntynyt yhtään ideaa niiden käyttämiseen, joten ne jäivät kotiin tuomatta.

Kierrätyskeskuksella on muuten Kädentaitopalvelu Näprä. Se kannustaa ihmisiä käyttämän ekologisia materiaaleja ja tarvikkeita kädentöissä. Se välittää materiaaleja kaupallisilta tahoilta ei-kaupallisille tahoille, myy materiaaleja kierrätyskeskusten kautta kaikille ja järjestää kierrätysmateriaalipajoja erilaisille ryhmille. Kaikille käsityöharrastajille tiedoksi, että kierrätyskeskusten kaupoissa on nykyisin jopa omat osastonsa kädentaitomateriaaleille. Näprä kuulostaa mielestäni tosi järkevältä jutulta. Pitääkin mennä käymään paikallisessa kierrätyskeskuksessa! (Kappaleen asiatiedot perustuvat messuilla jaettuun esitteeseen ja Näprän verkkosivuihin.)


Messuilla olivat laajasti esillä myös erilaiset helmikaupat. Helmiä oli vaikka minkälaisia. Aika ihaniakin. Allaolevassa kuvassa on kaksi helmistä valmistettua laukkua. Melkein tekisi mieli tehdä tuollaisella tekniikalla musta kirjekuorimallinen iltalaukku. Siitä kyllä tulisi tosi makea. Millainenkohan tekniikka tuossa on? Pitääkin joskus selvittää.


Jos kädentaitomessut kiinnostavat sinua, ne ovat auki vielä huomennakin klo 10-17 Wanhassa Satamassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti