torstai 1. maaliskuuta 2012

Vierailu Karnaluksissa


Hiihtolomalla Tallinnassa kävin siis tutustumassa käsityöharrastajan taivaaseen, Karnaluksiin. Olin lukenut paikasta internetistä, ja todennut sen olevan nähtävyys, jossa käsityöharrastajan tulee Virossa käydä. Kotona olin tarkastanut osoitteen, ja paikanpäällä päätin vielä varmistaa perille löytämisen turvautumalla paikallisen taksin asiantuntemukseen. Matka tosin ei ollut pitkä, vain parin kilometriä Tallinnan vanhastakaupungista.


Karnaluks-niminen käsityötarvikkeiden myymälä sijaitsee talossa, jonka ulkosivussa juuri mikään ei viittaa myymälän olemassaoloon. Vain pieni kyltti kertoo Karnaluksin sijaitsevan kiinteistössä. Astelin kuitenkin ovesta sisään, ja rohkeasti eteenpäin. Myymälä oli rautaisen oven takana ja sisään pääsi painamalla summeria. Jos oven ulkopuolella mikään ei viittannut käsitöihin, samaa ei voi myymälästä sanoa.


Karnaluksissa on käsittämättömän paljon kaikkea käsitöihin liittyvää. Puikkoja ja koukkuja on valtava seinällinen. Valikoimaan kuuluu kaikkea, mitä toivoa voi. Helmiä on myynnissä pieniä ja suuria, ja värejä on jokaiselle. Nappejakin on muovisista lasisiin ja puisiin. On isoja nappeja ja pieniä nappeja. On erilaisia neuloja ja monenlaisia paikkoja ja kangaskoristeita. Puhumattamakaan lankavaloikoimasta tai nyöreistä. 


Kaikkea on niin paljon, että itse aivan hengästyin. Päädyinkin siihen, että valitsin helmet, joita olin tullut hakemaan, sekä koukkuamiskoukun. Tämän jälkeen menin katsomaan lankoja. Jätin suosiolla loput tarvikkeet katsomatta seuraavaa kertaa varten. Suosittelenkin Karnaluksiin menijöille, että jo kotona miettii mitä haluaa hankkia, jotta paikan päällä on helpompi käsitellä tämän tarviketaivaan tarjontaa.
Edellämäinittujen helmien ja koukun lisäksi ostin myymälästä langat kahteen neuleeseen sekä niihin napit. Toista neuletta varten etsin kiiltäväpintaista puuvillalankaa. En löytänyt kivaa väriä muista valikoimista kuin Novitalta. Tämä oli tyhmää. Olisin halunnut hankkia jotakin, jota ei kotimaasta saisi. Toiseen neuleeseen löysin sinivihreää tanskalaista lankaa. Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, lankavalikoimaa on tosi paljon. Valittavissa on niin tekokuitulankoja kuin myös monenlaista mohairia, tavallista villaa, kashmiria ja sekoitteita. Karnaluksin hintataso on suomalaiselle halpa. Nettisivuille pääset tästä: naks.


Upeaa on myös se, että Karnaluksin alakerrassa on suuri hieno biljardisali, johon perheen käsitöitä harrastamattomat jäsenet voi jättää päiväksi viihtymään. Näin kaikilla on kivaa! Nettisivulle pääset tästä: naks. 


Jos lukijoilla on ajatuksia siitä, missä muualla Karnaluksin lisäksi Tallinnassa kannattaisi käydä katsomassa käsityötarvikkeita, otan tiedon ilolla vastaan.

2 kommenttia:

  1. Aikani kuluksi lueskelen muiden matkoista Tallinnaan ja Karnaluksiin.
    Mun blogissa on lankakauppoja lueteltuna,katerogiassa: Tallinnan LankaKAUPAT. Toinen kategoria on: Tallinnan lankaMatkat.
    http://tiinas.vuodatus.net/

    VastaaPoista
  2. Hei! Kiitos vinkistä. Olenkin joskus käynyt blogiasi lukemassa.

    VastaaPoista