sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Vanhasta entistä paremmaksi


Eilen uimareissulla matkan varrelle osui UFF:n kauppa. En ole pitkään aikaan käynyt sellaisessa. Päätin käydä katsomassa mitä kaupat nykyään pitävät sisällään, sillä edellisestä käynnistä on varmaankin lähemmäs viisi vuotta aikaa. 

Kauppaan oli saapunut iso erä Tirolilais-vaatteita. Nämä vaatteet näyttivät pääsääntöisesti olevan valmistettu hyvistä materiaaleista ja ne olivat hyväkuntoisia. Oli kaupassa muitakin hauskoja vaatteita, mutta koot eivät olleet minulle kohdallaan. Tämä takki lähti mukaan viiden euron hinnalla. Takki on valmistettu hyvistä materiaaleista. Päällikangas on 100 % villaa. Vuori on tekokuitua, mutta niinhän vuoret pääsääntöisesti ovat. Pidin tuon takin leikkauksesta ja koristeompeleista. Erityisesti kaulusten koristeet miellyttivät silmää. Tirolilais-napeista sen sijaan en pitänyt.
Päätin vaihtaa takkiin napit. Helmikuiselta Karnaluksin vierailulta olin ostanut nappeja neulottavaan puuvillatakkiin. Nyt ne päätyivät koristamaan tätä takkia. Allaolevassa kuvassa ovat Tirolilais-napit ja Karnaluksista ostetut hopeanväriset napit rinnakkain. Hopeanapit sopivat mainiosti muuttamaan takin ilmettä hienostuneemmaksi. Kauluksissa olleet napit jätin kokonaan pois, sillä ne toivat mieleeni vanhan ajan hissiportieerit (vai mikä ammattinimike onkaan). En halunnut sellaista tuntua. Nyt voin käyttää takkia keväisin ja syksyisin. Tuntuu hyvältä ottaa vanha vaate uuteen käyttöön. 


Laitoin muuten tyytyväisenä merkille, että myymälässä oli panostettu siihen, että paikka ei näyttänyt kirpputorilta vaan vaatemyymälältä. Huiveille ja laukuille oli siistit omat osionsa ja vaatteet näyttivät olevan huolella seulottuja. Nyppyisiä ei osunut silmään paljonkaan. Kaupassa oli muuten myös kankaita. Nyt niitä ei tarttunut mukaan, mutta toisella kertaa voisin katsoa nekin läpi. Nyt matkaseura ei halunnut odottaa.


1 kommentti:

  1. Tosi onnistunut muutos takille! Napit sopivat hyvin noihin kirjontayksityiskohtiin!

    VastaaPoista