lauantai 19. tammikuuta 2013

Ties kuinka mones minulle uusi lehti


Kaupan lehtipisteessä käteen osui Interweave Knits-lehti. Englanninkielisyys arvelutti, mutta ostin sen kuitenkin. Jos en saa ohjeesta selvää, saanpahan ainankin joitakin ideoita. Ja toisaalta, eihän vieraskielistä neulesanastoa voi oppia opettelematta. Tästä on hyvä lähteä. Onneksi lehdessä on varsin hyvät selitykset erilaisille silmukoille ja muille manöövereille. 
Lehdessä on raikas ulkoasu. Sisältä se on hieman sekava. Pidän monen käsityölehden tavasta kirjoittaa ohjeet omaan osioonsa. Tässä lehdessä niin ei ole tehty, vaan ohje saattaa olla heti kuvasivun jälkeen tai vasta myöhemmin.

Ohjeita on mielestäni laidasta laitaan: sekä helppoja että vaikeampia. Erilaisia pintaneuleita on paljon ja muutamia kirjoneuleita. Potentiaalisia puikolle pääsijöitä voisivat olla esim. palmikkoviitta ja kaunis sukkamalli. Tässä alhaalla on kaksi esimerkkiä lehden tyylistä. Ajattelin ensimmäiseksi neuloa tuollaisen pipon.

Meilläpäin on tänään (ja oli eilen) pakkasta lähes 20 astetta. Alkutalven käyttämäni parin vuoden takainen joululahjapipo tuntuu nyt liian kylmältä. Täytyy neuloa kunnon päähine villalangasta. Lehden malli on kaunis, ja ehkä tarkasti ohjetta seuraamalla saatan osata tehdä sellaisen. Aika näyttää.

On vielä pakko kertoa, että kävin eilen elämäni ensimmäisessä jääkiekko-ottelussa. Se oli  Tappara vastaan Jokerit. Hartwall Areena ei ollut täysi. Aiemmin olen katsonut joskus telkkarista MM-kisoja. Tämä peli oli kyllä niihin verrattuna tylsä. Eipä taida minusta olla innokkaaksi otteluissa kävijäksi.


5 kommenttia:

 1. En olisi uskonut että ikinä kommentoin mitään lätkäaiheista, mutta näköjään mikään ei ole mahdotonta ;) Sitä vaan, että yhtä innokas jääkiekon seuraaja olen minäkin. Joku vuosi sitten työpaikalla oli kausiliput Jokerien peleihin joten pari kertaa kävin koittamassa. Ei mulle uponnut yhtään se pelin seuraaminen ilman selostusta! Telkkarista siis, jos nyt sen max yhden pelin vuodessa sattuu katsomaan ;)

  Hauskoja "lehtilyhty" kuvia!

  VastaaPoista
 2. Joo, ei jääkiekko kuulu minunkaan intohimonaiheisiini. Jotenkin koko jääkiekkokulttuurikin tuntuu minusta vieraalta. Lisäksi ottelun lomassa oli kiusallisen paljon mainoksia: SM-liigan mainoskatkoja ja sponsorien arvontoja katsojille. Ihan kuin olisi katsonut Foxia telkkarista. Tuntui melkein, että jääkiekko ei enää ollut pääosassa.

  VastaaPoista
 3. Ko. lehti on minullekin uusi tuttavuus ja oli mukava lukea juttuasi, kun kerroit oman rehellisen mielipiteesi siitä. Kauniita töitä ja kiva blogi sinulla. Annoinkin blogillesi New Blog Love- tunnustuksen. Juttu tunnustuksesta löytyy omasta blogistani: http://sutostaattihoitoja.blogspot.fi/

  Rentoa ja aurinkoista kevättä! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos tunnustuksesta! Lähdenkin tästä tutkimaan sinun blogiasi.

  VastaaPoista
 5. Voi että, tuo miehen kaulahuivi olisi kyllä tosi tyylikäs!

  VastaaPoista