keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Palmikkopipo

 
Kirjoitin aiemmin Interweave Knits-lehdestä. Tässä on pipo, joka on neulottu lehden ohjetta mukaellen. Minulla oli eri lankaa, joten jouduin tekemään enemmän kerroksia, kuin mitä ohjeessa oli. Myös kavennukset päälaella tein oman pääni mukaan.

Tuo mallineule aiheutti minulle muutaman harmaan hiuksen. Jouduin purkamaan mooonta kertaa. Ensin aloin lukea neulemallikaaviota väärästä reunasta. Oma vika. Tämän jälkeen monen kerroksen alussa aloitin väärästä silmukasta, jolloin koko kerros tuli neulottua väärälle kohdalle. Puuh. Taas oma vika. Purin ja purin.


Lopputulos on kaunis. Pidän tuosta kuviosta. Ja kaiken koetun vaivan jälkeen pipon pukeminen tuottaa hyvää mieltä. Hyvä minä!

Työ on neulottu 3,5 puikolla Novitan Impivaara-langasta. 100 g:n kerä riitti hyvin. Lanka on 40% villaa, 35% akryylia ja 25 % polyamidia. Sukkalangaksi tuo kai on tarkoitettu, mutta tuli siitä hyvä pipokin. Langasta tulee siisti pinta ja se ei kutita otsaa. Lisäksi se ei varmaankaan ole kovin kuuma materiaali, koska ei ole kokonaan villaa. Keväällä pipon on hyvä olla kevyempi.

Alla muutamia kuvia työn etenemisestä:

2 kommenttia:

  1. Kyllä kannatti! Joo, kaunis kuvio! Ei niin tavallinen ja sopii hyvin pipoon.

    VastaaPoista
  2. Olen ehtinyt jo käyttää pipoa paljon. Se on hyvä käytössä. Ja tuosta kuviosta tykkään!

    VastaaPoista