perjantai 5. huhtikuuta 2013

Vierailu Heurekassa


Jokin aika sitten kävin Tiedekeskus Heurekassa katsomassa Body Worlds- näyttelyä, joka käsittelee ihmiskehoa. Näyttely koostuu muovilla käsitellyistä oikeista ihmisvartaloista. Näyttelyssä olevat vartalot ovat menehtyneiden ihmisten, jotka ovat lahjoittaneet ne tätä tarkoitusta varten. Helsingin Sanomatkin kirjoitti aiheesta jokin aika sitten. Jutusta saa mukavasti taustatietoa näyttelystä. Ajatus oikeista ruumiista voi olla karmiva, mutta näyttely ei ollut sellainen, vaan todella mielenkiintoinen. Jos liikut Vantaalla, tämä näyttely kannattaa käydä katsomassa.

Vaihtuvan näyttelyn lisäksi Heurekassa on perusnäyttely. Siellä voi esimerkiksi ikuistaa itsensä kolikkoon. Planetaariossa voi katsoa elokuvan puolipyöreältä valkokankaalta. Käytiin myös katsomassa kun rotat pelasivat koripalloa. Kun joku niistä teki korin, palkkioksi sai riisin. Palkinto oli pelaajista niin hyvä, että kentällä riitti menoa ja meininkiä.
 
Huomaatko, että palikat ovat koveria puolipalikoita? Sininen kulma keskellä olevissa palikoissa on lähinnä seinää ja ikäänkuin nurkassa. Hieno homma! Näin näppärästi silmää voi huijata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti