keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Viininpunainen kaulaliina


Viimeisestä kirjoituksesta onkin vierähtänyt aikaa. Olen kyllä tehnyt muutamia käsitöitä, mutta en ole saanut itseäni päivittämään blogia. Keväinen käsitöihin liittynyt projekti vei kaiken vapaa ajan muutaman kuukauden ajalta, ja siksi blogin kirjoittaminen jäi näin pitkäksi ajaksi. Tauon katkaiskoon nyt yllänäkyvä kaulaliina.

Kaksi viikkoa sitten tuli ihan yhtäkkiä tosi kylmä. Siksi aloitin kaulaliinan neulomisen jo nyt. Sainpahan sen valmiiksi ennenkuin mittari laskee päivälläkin nollan alapuolelle. Kaulaliina on neulottu Novitan Rose-langasta (70% akryyli, 30% villa) puikoilla 3,5. Työhön upposi lankaa kolme ja puoli kerää á 50g. Neule on kolme oikein ja kolme nurin joustinneuletta. Silmukoita oli 87. Työstä tuli 16 cm leveä ja 176 cm pitkä.

Lopputulos on tosi pehmeä eikä kutita ollenkaan. Kutittamattomuus liittynee siihen, että villan määrä langassa on aika pieni. Kun ostin langan, en jostakin syystä tullut katsoneeksi vyötteestä valmistusmateriaaleja. Yllätyin pienestä villapitoisuudesta. Aika harvoin tulen ostaneeksi keinokuitulankoja. Vaatekaupassakin jätän ostamatta, jos vaatteen akryylipitoisuus on suuri. Aika näyttää, mitä käyttö tälle asusteelle tekee. Nyppyyntyykö se vai tapahtuuko jotakin muuta ikävää. Vai käykö peräti niin, että akryyliä kohtaan tuntemani epäluulo lientyy vähän?
2 kommenttia:

  1. Hui akryyliä... Mutta kaunis kaulaliina! Olisi hauska kuulla vaikka keväällä, että tuliko helposti nyppyjä tai oliko se käytössä sähköinen!

    VastaaPoista
  2. Jäkikäteen huomasin ostaneeni myös toista lankaa, jossa on paljon akryyliä. Höh! Niin käy kun menee työpäivän jälkeen kiireellä kauppaan ostamaan lankaa. Silloin ei näköjään muista edes perusasioita tarkistaa!

    VastaaPoista