sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Joulun ovikranssi


Tuntuu siltä, että joulu on tänäkin vuonna ovella yllättävän nopeasti. Monta asiaa joulua varten on vielä to do-listalla. Joulukalenteri on tehty ja ovikranssi sekä ikkunakoriste. Joulukortit puuttuvat vielä ja osa joululahjoista on kesken. 

Kuvassa pari viikkoa sitten askartelemani ovikranssi. Sen pohjana on pajusta valmistettu rinkeli. Punaiset lehdet ovat tekoamarylliksistä, jotka löysin Tiimarin lopetusmyynnistä. Nypin tekstiilikukista lehdet irti ja ompelin ne ohuella ompelulangalla rinkeliin pohjaan kiinni. Hopeisia oksia varten saksin pihakoivusta palasia. Voitelin ne erikeepperillä ja ripottelin päälle kiillettä. Myös oksat on ommeltu pohjaan kiinni. Ripustuslenkin taittelin rautalangasta. Tuli aika hieno, etenkin kun se on punainen!

Tämän työn jälkeen koko asunto kimmelsi hetkisen. 

Kranssi pysyi ovessa yhden talvimyrskyn. Tämän viikkoinen myrskytuuli olikin sitten niin kova, että kranssi lensi mukana. Onneksi ei kovin kauas. Kranssille ei käynyt kuinkaan ja se on jälleen paikallaan ovessa.

6 kommenttia:

 1. Tosi kaunis kranssi ja ihana syvänpunainen sävy lehdissä! Mukavaa joulun odotusta ja joulupuuhasteluja!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Hauskaa joulua myös sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista. Harmi, että joulu meni jo. Kranssi pääsi sentään säilytykseen ja ehkä otetaan käyttöön taas ensi vuonna.

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis kranssi. Ja tosi kiva idea

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentistasi! Idea on helppo toteuttaa. Kimalletta kylläkin löytyy askartelun jälkeen joka huoneesta!

  VastaaPoista